JASKO KIFLA PRAZNA
JASKO KIFLA PRAZNA







BAVARSKO PECIVO KACKAVALJ
BAVARSKO PECIVO KACKAVALJ







Rol viršla
Rol viršla







Čoko krofna krem
Čoko krofna krem







Snikers
Snikers







Proizvodnja hleba i peciva


Tehnološki proces proizvodnje:

1. Priprema sirovina


Priprema sirovina podrazumeva pripremu brašna (prosejavanje, odmeravanje) i pripremu i doziranje ostalih sirovina.

2. Zames


U procesu zamesa primenjuje se direktni postupak za izradu testa gde se sve sirovine koje ulaze u sastav testa doziraju i mese istovremeno u jednoj fazi. Proces zamesa smatra se završenim u momentu kada se na bazi iskustva i zahtevanih fizičkih osobina testa proceni da je testo homogenizovano i dovoljno plastično za dalju obradu.

3. Deljenje

Po završetku mešenja, posle kratkog odmaranja vrši se deljenje na delilici. Testeni komadi se zatim oblikuju u lopte i obilno zamašćuju.

4. Izrada kora

Nakon odmaranja pristupa se razvlačenju i preklapanju testa posebnom tehnikom (burek), a za pitice razvlači se jedna kora.

5. Filovanje

U zavisnosti od vrste bureka ili pitica koriste se različite vrste  filova (fil sir, fil sir-spanać, fil meso, posni fil...).

6. Pečenje

Pečenje se obavlja u etažnim pećima u aluminijumskim tepsijama